Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ

Τα τραγούδια του είναι αθάνατα

Εξακολουθούν να μας προσφέρουν απλόχερα χαρά, συγκίνηση αλλά και περηφάνια για τον τόπο μας και την καταγωγή μας.


 Μιλώντας για τα παραδοσιακά πανηγύρια στην περιοχή μας, στο νου του καθενός έρχεται μια εμβληματική μορφή ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ. 
Πέρασε στην ιστορία, όμως τα τραγούδια του είναι αθάνατα και εξακολουθούν να μας προσφέρουν απλόχερα χαρά, συγκίνηση αλλά και περηφάνια για τον τόπο μας και την καταγωγή μας.
Αναζητώντας κάποια στοιχεία για την πορεία του και την ζωή του, χαρακτηριστικό είναι το κείμενο που εντοπίσαμε  και δίνει το στίγμα της πορείας και προσφοράς του μεγάλου τραγουδιστή. 
Αναφέρει λοιπόν: .....


«Ένα μεγάλο κεφάλαιο της δημοτικής μας μουσικής είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος Τάκης Καρναβάς (1936-1999). Γεννήθηκε στη Κανδήλα Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανίας. 

Δεκαπέντε ετών ξεκίνησε επαγγελματικά τη σταδιοδρομία του και πολύ γρήγορα έγινε γνωστός και τραγουδούσε σε πανηγύρια στο Αγρίνιο, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννενα.
 Το '60 περίπου συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σούκα, ο οποίος τον πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σε όλα τα γνωστά κέντρα δημοτικού τραγουδιού. Το δε δισκογραφικό του έργο (ευτυχώς) είναι μεγάλο, με εκατοντάδες δημοτικά τραγούδια. 
Ο Καρναβάς είναι πραγματικός θρύλος για τους φίλους του δημοτικού τραγουδιού. Με τρομερές φωνητικές δυνατότητες (απίστευτη ευστροφία, παρότι έκανε μεγάλες καταχρήσεις) και μεγάλη εκφραστικότητα, μετέδιδε μια μοναδική συγκίνηση, η οποία έκανε τους πάντες να εκστασιάζονται και να καταφεύγουν σε ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού. Ο μεγάλος Τάκης Καρναβάς ήταν ένα φαινόμενο και, ευτυχώς, μέσα στη μοίρα που έχει σήμερα το δημοτικό, κυκλοφορούν ακόμη ηχογραφήσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου