Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Οι προφητείες και η ζωή του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας


Αυτός ήταν ο Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας







Ο Γέροντας Εφραίμ γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1928 στον Βόλο ως Ιωάννης Μωραΐτης. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη φτώχεια, βοηθώντας τον πατέρα του στην εργασία του, αλλά πάντα ακολουθούσε το ευσεβές παράδειγμα της μητέρας του η οποία έγινε αργότερα μοναχή με το όνομα Θεοφανώ. Σε ηλικία 14 χρονών άρχισε να λαχταρά τον μοναχισμό, αλλά δεν πήρε ευλογία από τον πνευματικό να πάει στο Άγιο Όρος έως ότου έγινε 19 χρονών. Με την άφιξη του στο Άγιο Όρος το 1947 έγινε δεκτός στην αδελφότητα του γέροντα Ιωσήφ (Ησυχαστή).
Το 1973 η αδελφότητά του μετακόμισε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου έγινε και ηγούμενός της. Λόγω της φήμης του γέροντος Εφραίμ, η μοναστική αδελφότητα μεγάλωσε γρήγορα και του ζητήθηκε από την επιστασία του Αγίου Όρου, να αναβιώσει και να επανδρώσει πολλά μοναστήρια στο Άγιο Όρος τα οποία έπασχαν από λειψανδρία, όπως του Ξηροποτάμου, Κωνσταμονίτου και Καρακάλλου, ενώ υπήρχαν πολλά άλλα μοναστήρια στην Ελλάδα κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του γέροντος Εφραίμ. Ο γέροντας Εφραίμ, μόλις έφθασε στον Καναδά για λόγους υγείας και άρχισε τις εξετάσεις στους γιατρούς, συγχρόνως άρχισε να εξομολογεί, να νουθετεί και να διδάσκει τους απόδημους Έλληνες. Έκτοτε οι επισκέψεις συνεχίσθηκαν και η ποιμαντική προσφορά του όλο και αυξανόταν με αποτέλεσμα να ιδρυθούν 19 μοναστήρια  και να κατασκευάσει ένα γηροκομείο.. Συνέχισε να είναι πνευματικός πατέρας ιερών μονών στο Άγιο Όρος και 8 γυναικείων μοναστηριών σε όλη την Ελλάδα, αλλά επειδή δεν ήταν πρακτικό καθώς έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Βόρεια Αμερική, παραιτήθηκε το 1990 από ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου. Εκοιμήθη τις πρωινές ώρες της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου σε ηλικία 91 ετών.



Οι προφητείες
«Αναμένουμε κατά την Αποκάλυψη του Ιωάννη και κατά τας προφητείας των Αγίων τον Αντίχριστο!  Ο Αντίχριστος θα κάνει τεστ στους ανθρώπους κατά πόσον πιστεύουν στον Χριστό. Ορισμένοι λένε ότι ο Αντίχριστος εγεννήθηκε και έχει τώρα μια ορισμένη ηλικία. Άλλοι λένε όχι. Το «όχι» είναι το  επικρατέστερο και το πιο αληθές, διότι όταν μέλλει να έρθει ο Αντίχριστος η ανθρωπότητα πρέπει να βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση! Τότε θα έρθει αυτός ως "Σωτήρας" ως  "Μεσσίας" και θα πλανέψει τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν. Τώρα να έχει γεννηθεί η ίδια η ανθρώπινη κατάσταση δεν το προβλέπει,  διότι οι άνθρωποι τώρα πάνω στην Γη έχουν όλα τα καλά. Δεν έχουν ανάγκη από την προσφορά του Αντίχριστου! Τι να μας δώσει για να τον πιστέψουμε; Δεν τον έχουμε ανάγκη. Ακόμα δεν έτυχαν εφαρμογής και υλοποιήσεως όλες οι προφητείες των Αγίων! Όταν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη, θα περάσουν 33 χρόνια ευημερίας και μετά θα ξεκινήση η πλήρης αποστασία των ανθρώπων και θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος! Δεν είναι ακόμα η εποχή της κυβερνήσεως του Αντίχριστου, διότι υπάρχουν ακόμα προφητείες που δεν έχουν συμβεί, όπως είναι η κυβέρνηση της 33χρονης βασιλείας του κοιμώμενου Βασιλιά Ιωάννη μετά από τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και το πάρσιμο της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες.  Και πότε θα συμβεί αυτό; Θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονοτών»








Πηγή:  piraeuspress.gr/ www.vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου