Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό οι εργασίες στο δρόμο Αμβρακία-Άκτιο


    Τα έργα στην κατασκευή του οδικού άξονα Αμβρακία-Άκτιο συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό.  Κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν στην κυκλοφορία δυο παρακάμψεις μεταξύ Βόνιτσας και Ακτίου και στην κατεύθυνση προς Λευκάδα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Επίσης, έχουν ξεπεραστεί και τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, ενώ δεν υπάρχουν και προβλήματα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
    Ιδιαίτερη πρόοδο έχουν παρουσιάσει τα τμήματα κοντά στην Κατούνα και τον Δρυμό. Σύμφωνα με τα νέα χρονοδιαγράμματα που έχουν  τεθεί πια το ερχόμενο καλοκαίρι πρόκειται τμήμα στο μέσον μήκους 5 χλ.  Η παράκαμψη Αμφιλοχίας αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2104 και τα υπόλοιπα τμήματα τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2015.
   Ο οδικός άξονας αυτός θα ενωθεί με την Ιόνια Οδό στο ύψος της λίμνης Αμβρακίας στη Στάνου, θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος δύο λωρίδων με ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας και τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα. Το όριο ταχύτητας θα είναι 130 χλμ/ώρα.
   Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα περιοριστεί πολύ η απόσταση από το Άκτιο στην Αμβρακία, κυρίως θα περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα στο κομμάτι Αμφιλοχίας-Βόνιτσας και θα απαλλάξει τους διερχόμενους οδηγούς από την υποχρεωτική διέλευσή τους από το κέντρο της Αμφιλοχίας, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ανυπόφορη και δημιουργεί ουρές χιλιομέτρων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου