Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα αγροτικού περιεχομένου σε Βόνιτσα και Κατούνα

   
  Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα στην Κατούνα βρέθηκαν πολλοί αγρότες και παρακολούθησαν την ημερίδα σχετικά με την καλλιέργεια των οσπρίων, που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, λόγω των γευστικών και άλλων χαρακτηριστικών ιδιοτήτων τους και μπορούν να αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον αγρότη.
     Η Διημερίδα άνοιξε με χαιρετισμούς από τη γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα» Νάνσυ Παπακωνσταντή και τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο, ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ημερίδα για τους αγρότες της περιοχής μας.
     Οι εισηγητές της ημερίδας στην Κατούνα ήταν:
-Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Γεωπόνος, με θέμα: «Η καλλιέργεια των οσπρίων».
-Γκέτσιος Λάζαρος, Γεωπόνος, με θέμα: «Συστήματα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων».
-Και εκπρόσωπος της Εταιρείας AGRINO με θέμα: «Η αναβίωση των ελληνικών οσπρίων».
Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Γεωπόνος Παναγιώτης Στούπας.
     Την ομιλία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αιτωλοακαρνανίας κ. Νίκη Φούντα, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Θύμιος Φερεντίνος, κ. Μιχάλης Γούδας, κ. Κώστας Στούπας και κ. Κομποτιάτης Παναγιώτης, ο αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Τριάντης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ακτίου-Βόνιτσας και π. Δήμαρχος κ. Γιώργος Αποστολάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βόνιτσας κ. Νίκος Καλογεροπάνος και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών αγροτικών συλλόγων και των Παραγωγικών Φορέων της περιοχής.

Πηγή-φώτ: xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου