Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τα έργα θα ολοκληρωθούν χωρίς επιβάρυνση του νέου ΕΣΠΑ


Αποφασισμένη να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες εμφανίζεται η κυβέρνηση, κάτι που έγινε σαφές από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση...
"Δεσμευόμαστε ότι αυτά τα έργα -σ.σ. οι μεγάλοι οδικοί άξονες- θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν, όπως πρέπει στην πλήρη τους μορφή», είπε ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, για να συμπληρώσει «η μεγάλη πλειοψηφία θα ολοκληρωθεί στην τρέχουσα περίοδο ενώ οι εκκρεμότητες θα επιλυθούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρηματοδότηση θα εξασφαλισθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και με τη συμβολή χρηματοπιστωτικών φορέων όπως η EBRD.

"Τα έργα θα ολοκληρωθούν χωρίς να επιβαρύνουν τα αντίστοιχα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου", σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ανέφερε πως υπήρχε ο διπλός κίνδυνος αφενός της μη ολοκλήρωσής τους -σ.σ. κάποια έργα είχαν ενταχθεί στο Γ' ΚΠΣ-, κάτι που θα σήμαινε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί, ένα καταστροφικό ενδεχόμενο για την ελληνική οικονομία, και αφετέρου, ο κίνδυνος μεταφοράς στη νέα προγραμματική περίοδο.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου