Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Έφυγε» ο Αγρινιώτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάκης Μπέκος

 
Ο Μάκης Μπέκος ήταν λαϊκός οργανοπαίκτης με καταγωγή από το Αγρίνιο. Εντάσσεται μέσα στην πρώτη τριάδα των μεγάλων κλαρίνων και έχει διακριθεί από νεαρή ηλικία, όπως ο Σαλέας και ο Βασιλόπουλος.
Ξεχώριζε για το στρωτό του παίξιμο, τη μουσική του φαντασία και ευαισθησία. Έπαιζε όλα τα είδη του ελληνικής μουσικής, γι’ αυτό έχει λάβει μέρος σε πολλές μεγάλες μουσικές παραστάσεις με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη και όλους ανεξαιρέτους τους δημοτικούς. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 4.000 τραγούδια και η συμμετοχή του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους.
Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του εξωτερικού: Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, τον Καναδά κ.ά. Κατέχει κορυφαία θέση στα μάτια όλων των καλλιτεχνών, αλλά και ως άνθρωπος ήταν πολύ ευχάριστος και συνεργάσιμος.
Συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον Κώστα Σκαφίδα, με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Γιώργο Κόρο, τη Βάσω Χατζή και τον Λευτέρη Ζέρβα. Έχει παίξει στον «Έλατο», στον «Κάβουρα», στη «Βοσκοπούλα», στο «Ελληνικό Γλέντι» στα «Αηδόνια», στο «Πάμε στα κλαρίνα», στα «Αγρίμια», στο «Όνειρο», στη «Νεράϊδα της Αθήνας», στο «Καν – Καν», στην «Σουίτα», στο «Μονσενιέρ», στο «Δώδεκα», στο «Ζυγό», στου «Σκαφίδα», στη «Νύχτα της Αθήνας»στο «Πανόραμα», στις «Εσπερίδες» κ.ά.
 
ΠΗΓΗ: katounanews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου