Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Ξηρομέρου: Aπόφαση για το έργο υδροδότησης της Παλιόβαρκας

 

    Μιά πολύ σημαντική απόφαση όσο αναφορά την πορεία του έργου υδροδότησης της Παλιόβαρκας, δηλαδή της παραλιακής ζώνης της Αλυζίας (από Μύτικα μέχρι Παλιόβαρκα) πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου στην συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2013. Συγκεκριμένα, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την αγορά ακινήτου, εμβαδού 400 τμ, στην περιοχή Αγριλιά της Τ.Κ Αρχοντοχωρίου, για την κατασκευή δεξαμενής που θα εξυπηρετεί τις υδρευτικές ανάγκες των κατοίκων της Παλιόβαρκας του Δήμου Ξηρομέρου. Πρόκειται για κομβικό σημείο στο έργο, αφού ο συγκεκριμένος χώρος εχει επιλέγει από τον μελέτη ως ο μοναδικός και καταλληλότερος. Έτσι λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου έδωσε τη λύση στο πρόβλημα για την κατασκευή της δεξαμενής. Στο μεταξύ το υπόλοιπο τμήμα του έργου προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούσαν την διέλευση του κεντρικού αγωγού κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αστακού-Μύτικα και των κάθετων δρόμων προς την παραλία, και κατά μήκος αυτής . Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται τα φρεάτια υδρεύσεως.
   Ας ελπίζουμε μέχρι το Καλοκαίρι το έργο να είναι έτοιμο. Σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής, αφού η υδροδότηση της Παλιόβαρκας, πέραν ότι θα εξυπηρετήσει ιδιόκτητες αλλά και επισκέπτες, θα συμβάλει περαιτέρω στην δημιουργία των συνθηκών εκείνων, μαζί με το σχέδιο πόλης του Μύτικα, για την τουριστική ανάπτυξη της Αλυζίας και κατά επέκταση του Δήμου Ξηρομέρου.
  Τέτοια έργα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε βιομηχανική ζώνη (βλέπε ΚΥΑ ιχθυοκαλλιεργειών).

ksiromeritikimatia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου