Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στον Αστακό - Πού λένε το νερό...νεράκι

   Σύμφωνα με το ASTAKOS NEWS εδώ και μέρες στον Αστακό έχουμε συχνές διακοπές του νερού που διαρκούν για ώρες, πότε την ημέρα και πότε το βράδυ χωρίς καμιά ενημέρωση από τον Δήμο Ξηρομέρου για το τι συμβαίνει...

  Τουλάχιστον καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να ενημερώνει τους πολίτες για τις ώρες των διακοπών νερού, αν αυτές είναι προγραμματισμένες, ή τουλάχιστον σε περίπτωση βλάβης του δικτύου, μια ενημέρωση ότι υπάρχει βλάβη και πότε θα έρθει το νερό. Εκτός βέβαια κι αν νομίζουν ότι δεν χρειάζεται αφού πλέον οι διακοπές του νερού είναι μέρος της καθημερινότητά μας.

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Λιβάνης στο vlyziana news για την διακοπή ύδρευσης στον Αστακό

  Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Λιβάνη, η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης εντοπίστηκε είναι κοντά στις πηγές του Αγίου Δημητρίου και τις επόμενες ώρες η υδροδότηση θα επανέλθει κανονικά.
Αναλυτικά: Δείτε τι λέει ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Λιβάνης στο vlyziana news για την διακοπή ύδρευσης στον Αστακό

Μια νέα μεγάλη βλάβη προέκυψε  στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του  Αστακού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόδωρο Λιβάνη μας λέει τα εξής:
- Την βλάβη δεν μπορεί να την προβλέψει κανείς, επί τρία ημερόνυχτα εργαζόμαστε για την αποκατάσταση του δικτύου. Τμηματικά γίνονται διακοπές στην παροχή του κεντρικού αγωγού που συνδέει τον Αστακό, ώστε να αποσυμπιεστεί το δίκτυο να μπορούν να δουλέψουν οι τεχνικοί.
- Το πρόβλημα ύδρευσης που εντοπίσαμε είναι κοντά στις πηγές του Αγίου Δημητρίου κοντά στην δεξαμενή, οι παλιές σωλήνες αμιάντου έχουν πρόβλημα στην στεγανοποίηση και τελικά μετά απο μεγάλη προσπάθεια η βλάβη αποκαταστάθηκε.
- Έχουν περάσει 48 ώρες από την  πρώτη τμηματική διακοπή στην πόλη του Αστακού, τώρα γεμίζει η δεξαμενή  να φορτώσει το δίκτυο και τις επόμενες ώρες η υδροδότηση θα επανέλθει κανονικά.

xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου