Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλ. Κυριαζή "Εις την σκιά της ομίχλης…"





Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το νέο βιβλίο του μπαμπινιώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή με τον τίτλο "Εις την σκιά της ομίχλης…"

 Ο συγγραφέας, με γλαφυρό πνεύμα και κριτική διάθεση, παρουσιάζει μερικά "κομμάτια" από την κοινωνική κοινωνία της γενέτειράς και όχι μόνο. Μερικά από αυτά μάλιστα ήταν καλυμμένα για χρόνια από την ομίχλη της κοινωνικής "σιωπής", αλλά και της αναλγησίας...

Στο βιβλίο του παρουσιάζει πρόσωπα οικεία και όχι μόνο, πρόσωπα όμως καθημερινά, απλά, τίμια, πρόσωπα μιας κοινωνίας και μιας "μακρινής" εποχής. Αναφέρεται όχι μόνο στα τίμια, αλλά και στις αλήθειες και στις σκληρές πραγματικότητες, και όταν χρειάζεται, χωρίς φκιασιδώματα και όμορφα λόγια, αποδίδει τα του "καίσαρος τω καίσαρι".
Το σεργιάνι στον χρόνο του κ. Κυριαζή αφήνει μια γλυκιά νοσταλγία άλλων εποχών και "άλλων" ανθρώπων μας.
Σημαντική, και από άλλη όψη με άλλες μαρτυρίες, είναι η σκιαγράφηση της περιόδου της ληστοκρατίας και κυρίως όσες αναφέρονται στον σημαντικό ληστή της περιοχής του Ξηρομέρου Γατσέλου.
Εκδόθηκε από τη Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και τέχνης και αποτελείται από 320 σελίδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μερικές σπάνιες ανέκδοτες φωτογραφίες.

Πληροφ. στον συγγραφέα: τηλ. 6972439677

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου