Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Αδιέξοδο με το Άκτιο-Αμβρακία: Απολύουν όλους τους εργαζόμενους στη Βόνιτσα!


Στην Εισαγγελία της Λευκάδας βρέθηκαν σήμερα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του πολύπαθου οδικού άξονα Άκτιο- Αμβρακία. Οι εργαζόμενοι όπως είναι γνωστό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας αφού είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και υπέβαλλαν μήνυση προς την κοινοπραξία ζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες την παρέμβαση του Εισαγγελέα,...
ώστε να αποσταλούν οι καταστάσεις μισθοδοσίας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και να λάβουν από εκεί τα χρήματά τους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του agriniopress.gr, εκπρόσωπος των εργαζομένων, ενώ δέχθηκε νωρίτερα το απόγευμα ενημέρωση εκ μέρους της κοινοπραξίας ότι σήμερα θα τους καταβληθούν μισθοί τριών μηνών, αργότερα η κοινοπραξία επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη στους εργαζομένους και τις οικογένειες τους: Συγκεκριμένα φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι αύριο απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι της πρώτης εργολαβίας, στην περιοχή της Βόνιτσας, (περί τα 100 άτομα) και πως η κοινοπραξία θα κρίνει εάν και πόσοι θα επαναπροσληφθούν, όταν πρόκειται τα έργα να ξεκινήσουν και πάλι.

Οι εργαζόμενοι πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν σκοπό να το αφήσουν να περάσει έτσι. Προγραμματίζουν μάλιστα αύριο νωρίς το πρωί να βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Ιόνιος-Άκτωρ στη Βόνιτσα  για να διαμαρτυρηθούν ενώ δηλώνουν πως δεν πρόκειται κανείς να υπογράψει οποιαδήποτε απόλυση, απεμπολώντας τα δικαιώματα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου