Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σπίρτζης: Επανέναρξη ή έκπτωση στο Άκτιο-Αμβρακία


Ενδιαφέροντα συμπεράσματα εξήχθησαν για το μέλλον των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο- Αμβρακία κατά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη...

Η έκτακτη συνάντηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και σε αυτή κλήθηκαν και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας ωστόσο παρέστη μόνο ο Δ.Κωνσταντόπουλος που είχε λάβει και την σχετική πρωτοβουλία όπως και ένας βουλευτής της Πρέβεζας. Υπήρξε εξάλλου η συνάντηση κατατοπιστική και ικανοποίησε σχετικώς τους εκπροσώπους των εργαζομένων , σύμφωνα τουλάχιστον με το κλίμα που περιέγραψε ο εκπρόσωπος τους Γιώργος Πάντης σε ραδιοφωνική εκπομπή (του Π.Κούτσικου στον Αχελώο).

Ο υπουργός έριξε όλη την ευθύνη για το πάγωμα των εργασιών στην Κοινοπραξία και εμφανίστηκε αποφασισμένος να την πιέσει για να γίνει επανέναρξη τους εντός Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθάρισε πως η Κοινοπραξία θα κηρυχθεί οριστικά έκπτωτη και στο κρίσιμο ερώτημα πως αυτό θα σημάνει διετές περίπου σταμάτημα των έργων καθώς είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες για να αναλάβει νέα εταιρεία τα έργα, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Ανέφερε πως μελετά τον τρόπο να αναλάβει άμεσα άλλη εταιρεία εάν κηρυχτεί η παρούσα έκπτωτη. Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΟΜΕΔΙ εξάλλου η Κοινοπραξία πληρώνεται κάθε πιστοποιημένη εργασία ωστόσο εμφανίζει αίτημα για επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία από τις τέσσερις εργολαβίες.

Μάλιστα καθώς ενημερώθηκε  πως πέραν των απολύσεων που έχουν γίνει  οφείλονται και τρία μηνιάτικα σε εργαζομένους ενώπιον τους πήρε τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ζητώντας να μην εκταμιευθούν χρήματα για πληρωμές στην εταιρεία εάν δεν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τις στους εργαζομένους, είτε τα χρήματα να πάνε προς αυτόν τον σκοπό.




ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου