Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Επίσπευση ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή νέα επιστολή που του απέστειλε ο Ηπειρώτης επιχειρηματίας Ν. Λούλης, με την οποία επαναλαμβάνει την πρόθεση του να καλύψει μέρος της δαπάνης αποκατάστασης του μνημείου....

 Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Β. Τζουμέρκων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμφωνήθηκε να προταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού η σύσταση ενός Φορέα που θα συμμετέχουν οι ανωτέρω φορείς με την εποπτεία του, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.
  «Αν πάμε με τους ρυθμούς που σκέφτεται το Υπουργείο, δεν θα γίνει ποτέ το έργο», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι εξουσιοδοτήθηκε το Πολυτεχνείο να ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους του Υπουργείου για να τεθεί ένα διαφορετικό (ταχύτερο) χρονοδιάγραμμα. «Εμείς έχουμε πει όταν θα ανοίξει ο καιρός θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα πράγματα που έχει προτείνει το Πολυτεχνείο» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι «χρήματα όσο είναι ζεστό ακόμη το σίδερο θα συγκεντρωθούν από τους Ηπειρώτες, τον κ. Λούλη, την Τράπεζα Πειραιώς και από όσους μου έχουν στείλει επιστολές ότι μπορούν να βοηθήσουν».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι «ενώ έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου, δεν έχει κληθεί κανένας παρά τις οχλήσεις μας από το Υπουργείο και δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της όλης υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου